VOLUNTARIAT
Pe lângă activităţile şcolare, elevii se implică cu dăruire şi în acţiuni de voluntariat. Amintim doar câteva:

  • SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară), acţiune aflată în al cincilea an de activitate, desfăşurată în colaborare cu SAM "Ioan Bococi". Activăm sub deviza : "Daca mi se spune - uit, dacă învăţ - îmi amintesc; dacă mă implic învăţ".

    Coordonatori: la nivelul liceului, prof. Claudia Krenek şi din partea SAM "I. Bococi", prof. Mihaela Sumalan.

  • Din mulţimea activităţilor realizate menţionăm: spectacol de Craciun "Colinde", excursii, drumeţii, confecţionare de mărţişoare, pictură pe sticlă, vizita la expoziţia statuetelor de ceară de la Muzeul Ţării Crişurilor, spectacol de 8 Martie, iniţierea proiectului "Biblioteca-paradisul cărţilor", participare la concursul de muzică şi dans modern la Liceul Teoretic "O.Ghibu" (faza judeţeană), concurs de cosmetică şi manichiură, concurs de gastronomie: mâncăruri de post. S-au obtinuţ premii şi menţiuni, dar beneficiile sunt majore pe plan spiritual şi umanitar pentru toţi cei implicaţi.

  • O altă activitate de voluntariat a fost începută în 2007 de către elevii claselor a XI-a la copiii de la Casa "Trinidad", copii cu deficienţe severe, sub îndrumarea clubului Kiwanis- Oradea, reprezentat la noi în şcoală de prof. Adriana Metea.
    Elevele au petrecut ore întregi, jucându-se cu ei, cântându-le, citindu-le poveşti, darurile lor n-au fost doar dulciuri, fructe şi jucării, ci şi implicarea lor emoţională şi dragostea lor necondiţionată. Amintim, de asemenea, plantarea panseluţelor în curtea şcolii, activitate desfăşurată sub coordonarea prof. Consilier Educativ Adriana Metea şi Consiliului pe Şcoală al Elevilor.