Activități 2016-2017Dacă dragoste nu e, nimic nu e …

Gingăşia, candoarea, frumuseţea şi puterea iubirii fac din acest sentiment unul cu totul aparte, căruia atât în tradiţia occidentală, cât şi în cea românească omul i-a dedicat o zi, în care să-l sărbătorească. Pe 24 februarie, când iarna îşi ia rămas bun, părăsind ţinuturile noastre, iar primăvara, cu adierea ei face firul ierbii să răsară, românii sărbătoresc Dragobetele, ziua iubirii şi a tuturor celor care iubesc. Acest sentiment a fost sărbătorit şi de elevii clasei a IX-a D de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” din Oradea, printr-o activitate aşezată sub mottoul „Dacă dragoste nu e, nimic nu e”. Activitatea a fost susţinută în cadrul orei de limba şi literatura română şi au participat profesorii catedrei de limba română: Meda Chetrone, Lidia Urs, Rodica Ungur, Margareta Negruţ, Claudia Krenek şi Angela Bungău. Au fost invitaţi deasemeni, d-na director, Simona Martin şi d-na dirigintă, Sanda Vârva. Activitatea a inclus muzică şi poezie, eseuri pe tema iubirii, elevii insistând pe mituri legate de iubire, cupluri celebre prin iubire şi sugestii literare referitoare la tema iubirii.

Gingăşia, candoarea, frumuseţea şi puterea iubirii fac din acest sentiment unul cu totul aparte, căruia atât în tradiţia...

Posted by Colegiul Național "Iosif Vulcan" Oradea on 24 Februarie 2017

Dragobete 2017

DRAGOBETE 2017 - "PEDA" SĂRBĂTOREȘTE ROMÂNEȘTE!

Posted by Consiliul Elevilor C.N. "Iosif Vulcan" Oradea on 24 Februarie 2017

COLEGIUL NAȚIONAL "IOSIF VULCAN" ÎL OMAGIAZĂ PE MIHAI EMINESCU.Mica Unire a fost sărbătorită de Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea prin participarea la evenimentulul din Piaţa Unirii, de la statuia voievodului Mihai Viteazul, organizat de Prefectura judeţului Bihor. La eveniment au participat elevi însoțiți de doamna profesoară Alexandrina Crăciun și doamna inspectoare Elisaveta Roșu. Manifestările publice au celebrat Unirea Principatelor Române, sau Mica Unire, de la 24 ianuarie, 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor mai întâi în Moldova (în 5 ianuarie) şi apoi şi în Ţara Românească (în 24 ianuarie). În cei 7 ani de domnie, Cuza a dus o activitate politică şi diplomatică intensă pentru recunoaşterea unirii Principatelor Române, care s-a şi realizat oficial în 1862, adoptând numele de România, cu capitala la Bucureşti, cu o singură adunare şi un singur guvern.